Stichting Schoolvoetbal Westland e.o. doneert aan de Zwaluwen Jeugd Actie

24-01-2018 | 23:42

De Zwaluwen Jeugd Actie heeft van de stichting Schoolvoetbal Westland e.o., voorheen de Westlandse Schoolvoetbalcommissie vallend onder de KNVB West II, een donatie ontvangen.

Vele jaren zat erbij het inschrijfgeld dat de scholen per team betaalden een klein bedrag voor de Zwaluwen Jeugd Actie. In 2012 is hier vanwege het verhogen van het inschrijfgeld, daar er geen subsidie meer werd ontvangen van de gemeente Westland, van af gestapt. Sinds die tijd werd het aan de scholen zelf overgelaten of ze iets wilden doneren en schonken sommige verenigingen de onkosten van de consumpties van de scheidsrechters voor dit goede doel. Dit jaar was het resultaat het mooie bedrag van 175 euro.

Omdat men inmiddels weer een sponsor heeft gevonden t.w. de gebroeders Moerman van ‘Hotel, Restaurant & Expo Unicum’ en daardoor weer voor enkele jaren een vaste financiële basis heeft, wil de stichting weer terug naar de oude regeling. De stichting heeft een enquête gehouden onder de scholen met de vraag of men, door middel van een kleine verhoging van het inschrijfgeld weer wil doneren aan Zwaluwen Jeugd Actie, want het motto was en is nog steeds: “De gezonde jeugd voor de gehandicapte jeugd”. Hierop is positief gereageerd.

De commissie Zwaluwen Jeugd Actie bedankt de stichting maar vooral de deelnemende scholen voor deze mooi donatie.

En wie weet vindt dit navolging.